Matthijs van Dijk conducts Nijenrode Masterclass

Matthijs van Dijk zal hedenmiddag aan 250 mensen de Nijenrode & RTLZ  Masterclass geven getiteld ‘Automotive in beweging’.
 
Producten adresseren belangen in mensen en brengen mensen daartoe in ‘beweging’. Zo werkt het eigenlijk met alles waarmee wij als mensen in de wereld interacteren. Ook met andere mensen maar ook bijvoorbeeld met  voedsel. Een voorbeeld: Een werknemer verliest zijn concentratie op het werk, gaat een kop koffie halen bij de koffiemachine, en ervaart door het drinken ervan wat de kop koffie betekent: een alertheidshot.  De kop koffie geeft invulling aan het belang van ‘het vermijden van incompetentie’.  Een positieve emotie van opgepeptheid zal zich ontpoppen.
Het ontwerpen van producten gaat in de kern over het begrijpen van dit ‘eindgebruiker-product-context’-systeem.  De ‘vormgeving’ van producten is dan het instrument is om een gewenste ervaring en emotie in gebruik te laten ontstaan. Dat is natuurlijk ook het geval in het domein van auto’s die mensen ook letterlijk in beweging brengen. Zover zelfs dat mensen het kunnen gaan ervaren als een liefdesrelatie. Maar welke belangen worden door de auto geadresseerd? Wat is de betekenis van de auto? Wat kan je leren uit het verleden? Wat voor een nieuwe type voertuigen passen binnen de toekomstige context? En hoe kan je bij mensen positieve emoties laten ontstaan ondanks dat er om een enorme verandering gevraagd wordt ten aanzien van ‘de nieuwe mobiliteit’? Is de wereld uiteindelijk dan toch maakbaar?
 

Deelnemen via http://www.rtl.nl/service/masterclasses/home/

news

© Reframing Studio